Cum actionezi cand se sparge o teava de apa

Cum actionezi cand se sparge o teava de apa

Sa se intample una ca asta nu este deloc un lucru de dorit. Din cauza unei tevi sparte se poate inunda un intreg bloc, daca nimeni nu este acasa in momentul dezastrului. Apa se scurge prin pereti pana la subsolul blocului si distruge totul in cale. Dupa o astfel de tragedie pot aparea pagube foarte importante, pentru ca se strica zugraveala, aparatura si podelele. Daca locuiesti la unul din etajele superioare ale blocului si ti se sparge o teava in timpul in care nimeni nu este acasa, esti bun de platit despagubiri. Pentru a se evita acest lucru este necesar sa aveti o polita de asigurare pentru locuinta, care sa prevada acoperirea costurilor si in caz de inundatie. Pentru cateva zeci de euro anual nu este de neglijat, iar aceasta te protejeaza si in cazul altor dezastre precum incendiu, cutremur, furt, etc. Unele din momentele cele mai de nedorit in care se poate sparge o teava este atunci cand ai termnat de renovat casa, cand totul arata asa cum iti doresti…atunci cand tocmai ai terminat de muncit si de investit bani in locuinta ta, o teava naravasa sa faca „poc”. Daca se intampla acest lucru trebuie sa actionati rapid, ca pagubele sa fie cat mai mici.

Intr-o astfel de situatie primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa cautati locul unde s-a spart teava. Daca aceasta este la vedere, trebuie sa se incerce legarea gaurii cu o haina sau astuparea ei cu mana. Acest lucru este necesar pentru a scadea presiunea apei cu care curge in incapere. Legarea tevii nu trebuie sa dureze mai mult de cateva minute. Odata ce apa a fost stopata sa intre in locuinta, trebuie sa cauti locul unde este amplasat pe teava un robinet de siguranta. Acel robinet trebuie oprit, apoi verificati robinetul de la chiuveta sau de la cada. Daca apa nu s-a oprit inca, inseamna ca nu ati gasit robinetul potrivit. De obicei, robinetele amplasate pe teava de la care trebuie oprita apa se afla in jurul chiuvetelor. Daca nu este acolo un alt robinet pentru oprirea apei se gaseste la subsolul blocului. Cand robinetul acela este inchis, apa din intreg blocul s-a oprit. Dupa ce ati reusit sa opriti apa din casa sau din intreg blocul, trebuie sa strangeti cu ajutorul unui mop apa ce a inundat locuinta. Acest lucru este necesar pentru ca apa sa nu se infiltreze in pardoseala sau sa ajunga la vecini. Daca pe jos aveti covoare si acestea sunt imbibate, ele trebuie stranse si puse in cada. Daca ati reusit sa strangeti apa din casa, pericolul a trecut si tot ce a tinut de voi ati facut. Urmatorul pas este sa chemati instlatorul care ca remedieze problema, schimband teava sparta.

Aceasta experienta poate fi mai mult sau mai putin costisitoare. Pretul reparatiei vaiaza in funchie de rapiditatea dumneavoastra, locul unde este amplasata teava, marimea gaurii, dar si de pretul cerut de instalator pentru manopera. Sper ca de aceste sfaturi sa nu aveti nevoie niciodata.

Google+TwitterFacebook

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *