Cum prinzi un soarece

Cum prinzi un soarece

Cine este omul care nu si-a impartit macar o data in viata casa cu un soarece? Aceste rozatoare simt atunci cand se apropie iarna si incearca sa-şi asigure un culcus calduros, linistit si inconjurat de bucate. Unul dintre cele mai bune locuri unde se poata gasi astfel de conditii sunt chiar locuintele oamenilor. Acolo, inauntrul lor, se gaseste tot confortul pentru a sta departe de crivatul rece al iernii. Insa, singura problema a soriceilor este stopata rapid de lipsa de ospitalitate a proprietarului casei.

Daca un soricel s-a cuibarit in casa ta ca un musafir nepoftit, in acest articol vei gasi sfaturi utile despre cum poti sa-l dai afara. In continuare voi prezenta trei metode sigure care te vor scapa de oaspete.

Prima metoda prin care se poate face acest lucru este aceea de a mai invita un musafir la tine in casa. Cel mai mare dusman al soriceilor este pisica. Aceste doua animale nu pot supravietui impreuna. Ori pleaca pisica si soricelul ramane in continuare, ori ramane pisica, iar soarecele sfarseste mancat.

De cele mai multe ori pisica este cel mai bun antidot impotriva soriceilor. Dar, in unele cazuri, ea nu se poate descurca. Daca aveti un caine ca animal de companie, tin sa va anunt ca nu trebuie sa aduceti o pisica in casa. Aceasta poate fi ineficienta si in cazul in care aveti copii mici. Parul de pisica poate dauna grav sanatatii lor, daca acesta este inghitit.

Daca pisica nu poate fi adusa in casa, sfatul bunicilor ne pot ajuta si in acest caz. Ceea ce aveti nevoie in acest caz este de un castron, o nuca, o scobitoare, un carton sau placaj si o bucatica de branza sau slanina. Cu ajutorul lor putem forma o capcana care ii va veni de hac bietului soricel.

Intr-un colt al camerei se pune jos cartonul, iar pe acesta se aseaza castronul. Dupa ce faceti acest lucru, infigeti scobitoarea in spatele nucii, iar in cealalta parte a scobitorii puneti o bucatica de slanina sau branza.

Cand ati reusit sa infigeti scobitoarea cu o parte in nuca iar cu cealalta in slanina, este timpul sa activati capcana. Pe nuca se pune marginea cartonului, in asa fel incat slanina sa fie asezata sub castron. Acesta trebuie sa stea cat mai la marginea nucii pentru a cadea la o atingere cat mai fina a scobitorii.

In momentul in care soricelul va intra si va dori sa guste din bunatatea din varful scobitorii, castronul va cadea, iar soricelul va ramane prins in capcana. In acest moment, tot ce ramane de facut este sa ridicati cu grija capcana, asa incat castronul sa ramana stabil si sa o duceti afara, unde veti elibera soricelul. Daca vreti sa-i curmati viata, eliberati-l in preajma unei pisici.

O ultima metoda de prins soricei mai este cu lipici. La farmaciile veterinare se gasesc niste produse speciale, foarte puternice care au rolul de a prinde soarecii. Acest lipici se aplica pe cartoane in locul prin care credeti ca va trece soricelul. Cand acesta va calca, va ramane imobilizat pana cand o sa-l scoateti afara din casa cu tot cu carton. Folosind aceasta metoda, soarecele de cele mai multe ori va muri fiindca nu se va mai putea dezlipi de carton.

Atunci cant sunteti vizitati de musafiri nepoftiti, alungati-i folosind una dintre metodele de mai sus.

Google+TwitterFacebook

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *