Cum sa indepartezi imediat petele de transpiratie de pe haine

Cum sa indepartezi imediat petele de transpiratie de pe haine

Te scot din sarite ori de cate ori apar. Sunt neplacute, poate urat mirositoare si pot sa-ti strice hainele. Petele de transpiratie sau de deodorant, albe sau mai colorate, sunt o adevarata nenorocire daca le descoperi fix inainte de o intalnire importanta. Ca sa nu te mai ia prin surprindere nicio pata de transpiratie, iata cateva metode de indepartare pe care toata lumea le poate aplica.

1. Ia putin detergent lichid, varianta cu oxigen power de preferat, si pune pe pata care te-a enervat. Freaca usurel si asteapta doar 30 de minute, dupa care spala ca de obicei zona respectiva sau haina. Chiar si samponul e indicat si are efecte foarte bune.
2. Pentru haine colorate, otetul alb e inamicul numarul 1 al petelor de transpiratie ori deodorant. Nu ai decat sa combini patru linguri de otet alb cu doua cani bune de apa, sa inmoi hainele care sunt patate jumatate de ora si sa le speli in apa rece, fara detergent.
3. Pentru orice tip de haine, colorate sau albe, sarea si bicarbonatul sunt ideale. Ia o lingura de sare si una de bicarbonat, amesteca bine intr-un vas in care ai pus si apa si obtii o pasta de culoare alba. Da bine pe petele de pe haine cu pasta respectiva si fa-ti de lucru prin casa 60 de minute, timp in care solutia speciala actioneaza de minune. La final, spala hainele asa cum o faci de obicei.
4. Cauta peroxid de oxigen. E o substanta foarte puternica care descompune transpiratia si o elimina din tesatura. Combina peroxid de oxigen cu apa si inmoaie pentru jumatate de ora hainele in aceasta solutie. La final, le speli cu apa rece si le usuci bine pe sarma la aer curat. Cand pata nu iese din prima, pune mai mult peroxid de oxigen decat apa, inmoaie pentru doar 30 de minute, apoi clateste energic si spala cu apa rece. De preferat sa cumperi peroxid de oxigen de la farmacie-nu e chiar asa de scump si se gaseste peste tot.

Google+TwitterFacebook

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *