Cum se desface capacul unui borcan?

Cum se desface capacul unui borcan?

Iarna soseste cu pasi repezi, iar camarile sunt umplute de tot felul de bunatati, ambalate in borcane. Mancarea conservata astfel are un rol bine stabilit: proviziile familiei pentru timpul rece cand gradinile sunt goale si fara rod. Pe perioada iernii mancarurile care ne mai aduc aminte de vara cea calduroasa se afla in camara sau venite din import pe rafturile supermarket-urilor.

In anotimpul rece nimic nu se compara cu un borcan de gem de mure, un borcan de zacusca sau cu niste castraveti acri cu gustul delicios ca la „mama acasa”. Aceste bunataturi culinare sunt usor si rapid de pregatit, marea parte a muncii depuse in gatirea conservelor fiind facuta din timpul toamnei.

Daca totul este roz atunci cand vine vorba de gustul borcanelor incarcate cu tot felul de preparate si de timpul rapid de gatire, nu putem spune acelasi lucru si despre desfacerea borcanelor. De multe ori borcanele sunt strase atat de tare, datorita procesului de conservare, incat sunt imposibil de desfacut. In astfel de situatii cea mai la indemana metoda nu este spargerea borcanului pentru a ajunge la continut, ci desfacerea lui.

Intrebarea care se ridica este cum, avand in vedere ca forta nu ne poate ajuta?

Cea mai buna metoda de desfacere este cu ajutorul unui obiect auxiliar; cu ajutorul unui cutit sau a unei cozi de furculita. Varful cutitului sau al obiectului folosit se introduce sub capac dupa care se rasuceste pentru a face loc aerului sa patrunda in interiorul borcanului. Cand aerul reuseste sa se infiltreze se va auzi un susur subtire. In clipa aceasta vidul format in interiorul borcanului a disparut, iar conserva se poate deschide mult mai usor.

Avand in vedere ca tehnica de mai sus va da rezutate garantate in desfacerea borcanelor, iar problema mancarii conservelor este rezolvata, nu ramane decat sa va urez „pofta buna”.

 

Google+TwitterFacebook

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *