Reguli de baza in schimbarea becului

Reguli de baza in schimbarea becului

In secolul al XXI-lea sunt putine localitati in care curentul electric sa fie un lux. Astazi, chiar daca locuiesti departe de oras sau la inaltime pe un munte, ai facilitatile vietii moderne. Mai mult decat atat, daca o casa este racordata la curent este aproape imposibil ca in acea locuinta sa nu existe un bec. In aceasta situatie, probabil fiecare s-a confruntat cu problema unui bec ars, mai ales noi, fetele. Acest lucru este inevitabil; chiar daca s-a inventat becul care nu se arde niciodata, prototipul respectiv nu se produce, iar becurile de pe piata de astazi au un numar limitat de aprinderi.

Ca sa nu fii nevoit sa chemi un electrician pentru a-l schimba si pentru a fi in siguranta, cand becul se arde, trebuie sa respecti niste reguli clare. Atunci cand lucrezi cu curentul trebuie sa ai o atentie sporita, deoarece o greseala mica poate fi fatala.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci atunci cand vrei sa schimbi un bec este sa cumperi altul nou. Ca becul sa se potriveasca este necesar sa cumparam unul asemanator. Becurile pot avea diferite marimi, forme sau socluri. Daca becul cumparat este diferit este posibil ca acesta sa nu se potriveasca.

Odata am achizitionat becul, putem trece la faza a doua. In acest punct este necesar sa se decupleze curentul. Acest lucru trebuie facut de la sigurantele care sunt asezate langa contorul de curent; sigurantele se desfileteaza si se pun deoparte. Dupa scoaterea lor este bine sa se verifice daca curentul a fost oprit. Acest lucru se poate verifica prin aprinderea unui bec din alta camera. Daca acesta ramane stins inseamna ca esti pe drumul cel bun.

In acest punct inca nu vom ajunge sa umblam la candelabru. Ca metoda suplimentara de siguranta este bine sa se opreasca curentul si de la intrerupator. Dupa ce s-a luat si aceasta masura de siguranta putem incepe schimbarea becului. In acest punct se desfileteaza cu atentie becul ars, iar in locul lui se infileteaza cel nou. Cand acest proces este incheiat, trebuie puse inapoi sigurantele (fiecare in locul de unde a fost desfiletata), iar mai apoi se poate aprinde becul de la intrerupator.

In caz ca becul nu se aprinde trebuie repetat procesul de mai sus cu acelasi bec. Daca nici dupa ce s-a repetat procesul becul nu se aprinde, se poate inlocui cu un alt bec bun dintr-o alta camera pentru a se stabili daca defectiunea nu este din alta parte.

Atunci cand schimbi un bec este necesar respectarea pasilor de mai sus, chiar daca pare un lucru banal. Niciodata nu trebuie sa neglijam pericolul unei electrocutari.

 

Google+TwitterFacebook

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *